26 Ekim 2016 Çarşamba

Bulut Ofis ve Masaüstü Ofis Uygulamalarının Özellikleri




             Bulut Ofis ve Masaüstü Ofis Uygulamalarının Özellikleri

     Evet arkadaşlar bulut bilişimin ne olduğunu anladıktan sonra gelin bir de bulut ofis uygulamalarının, masaüstü ofis uygulamalarına göre üstünlüklerini inceleyelim.

    Şimdi evde veya işyerinde oturumuş bulut ofis uygulaması ile çalışıyorsunuz birkaç veri ofis uygulamasında notlar alıyorsunuz. İnternetiniz yoksa ve bulut ofis uygulaması açtıysanız kaydettiğiniz veriler internet olmadığı için sizin bilgisayarınızda depolanıyor. İnternetiniz geldiğinde ise otomatik olarak senkronize ediliyor. Ancak şöyle bir durumda kaldığımızı farz edelim;  Siz açtığınız bir ofis uygulamasında değişiklik yaptınız ve kaydettiniz ancak sizde internet yok. Aynı anda iş arkadaşınız ofis uygulamasını açık 15.satırdaki yıllık giderleri yanlış yazdığını fark edip düzeltir ve kaydedip çıkar, interneti olduğu için senkronize eder. Bir saat sonra internete bağlandığınızda sizin verinizi arkadaşınızın kaydettiği verinin üzerine kaydeder. Bu da sizin veri kaybınıza neden olabilir.

  Ancak masaüstü ofis uygulamalarında internet ihtiyacı olmadığı için ve farklı bir kullanıcı erişemeyeceği için hem kaydetmek hem de veri kaybı sıfıra düşmektedir.

   İnternetsiz bulut ofis uygulamaları işe yaramaz diyebiliriz.(Tabi şimdilik zaman değişiyor , teknoloji gelişiyor)

  Tabi bildiğiniz gibi internet üzerinde saklanan verilerin ne kadar güvende olduğunu net bir şekilde söyleyemeyiz çünkü bu verilere ulaşabilecek çok gizli hackerlar var. Bu bilgiyi kanıtlamak içinde geçenlerde olan ünlülerin iCloud hesaplarındaki sızıntı örnek verilebilir.

 Ancak masaüstü ofis kullanımında internet ihtiyacı olmadığı için internetiniz yoksa bilgilerinize ulaşılması neredeyse olanaksızdır. Ancak internete bağlı iseniz bu işi de yapabilecek insanlar vardır diye tahmin ediyorum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder